טיפול רגשי לילדים בפתח תקווה

טיפול רגשי לילדים

קשיים רגשיים עלולים להופיע לאורך תקופת הילדות והנעורים ולפגוע בתחושת הערך העצמי ובתפקוד היום יומי. לרוב, ילדים המתמודדים עם קשיים אלו נותרים חסרי אונים, מתקשים להתבטא ולבטא את אשר על ליבם, ומתנהגים באופן שמקשה עליהם ועל הסביבה. אם ילדכם נסוג מאבני דרך שכבר הושגו, מגלה אי-שקט, מתקשה להרגיע את עצמו וסובל מהפרעות שינה וריכוז – דעו שיש דרך לסייע לו ולהקנות לו כלים לחיים במסגרת טיפולית תומכת ומקצועית.

כיצד תדעו אם ילדכם מתמודד עם קשיים רגשיים?

קשיים רגשיים עשויים להיות המקור לחרדות, למצבי רוח משתנים, לתוקפנות, למצוקות רגשיות ולהתנהגות חריגה שלא ניתן להסוות. לעיתים הילד יבטא את סערות נפשו בהתקפי בכי, כעס, תסכול, צעקות, עייפות, שינויים במצב הרוח, קשיי שינה וסיוטי לילה וכן באי שקט, חוסר ריכוז, חוסר תיאבון או אכילה מופרזת, טיקים, היצמדות לטקסים קבועים ותגובות התנהגותיות שלא מותאמות למצב הנתון.

יש להדגיש כי הקשיים הרגשיים מתבטאים באופן שונה בהתאם לגיל – לדוגמה בגיל הרך הקשיים יתבטאו בנסיגה מאבני הדרך שכבר הושגו למשל הרטבות לילה לאחר גמילה מחיתולים, בריחת שתן גם במהלך היום, דרישה למוצץ, היצמדות להורה או היצמדות לחפץ, פחד מזרים ובכי רב ואילו בגיל ההתבגרות קשיים אלו יכולים לבוא לידי ביטוי בכאבים שבאים שחולפים מעצמם, ביחס עוין, בהתנגדות, בתוקפנות, בפגיעה עצמית, בידוד חברתי, הימנעות משיתוף פעולה עם הסביבה, חוסר מוטיבציה בשיפוט מופרז של המציאות ובהתנהגות מרדנית/ אובססיבית, כך או כך, כשילדכם מגלה חוסר שקט, והוא מתנהג באופן שונה מטבעו – דעו שיש מה לעשות בנושא, וככל שתקדימו את הטיפול תוכלו להקל על התמודדותו ולסייע לו לשוב למסלול.

כיצד ניתן להבדיל בין התנהגויות תואמות גיל לבין קשיים רגשיים?

ילדים בגיל הרך עוברים שינויים רבים, ואכן עלולים לפתח חרדת נטישה, מרדנות והתנגדות כחלק תקין מהתפתחותם.

אם סימנים אלו מופיעים בסמיכות לגיל שנה מומלץ לעקוב אחריהם ולהיוועץ עם גורם טיפולי מתאים:

  • קשיי קשב וריכוז
  • חרדות
  • התקפי זעם סוערים הנמשכים מעל לחצי שעה
  • בכי בלתי פוסק
  • צעקות/אלימות/תוקפנות
  • חוסר מוטיבציה
  • טיקים
  • בריחת שתן
  • התנהגות כפייתית מרדנית (odd) התנהגות אובססיבית טורדנית (ocd)
  • קשיים בוויסות חושי
  • אכילה רגשית מופרזת/אכילה בררנית
  • פגיעה עצמית

יש להדגיש, כי חרדת נטישה בסמיכות לגיל שמונה עד עשרה חודשים נחשבת לנורמלית, וכאשר הילד מגיב בבכי כשהדמות המוכרת מתרחקת מזווית עיניו, ומבחין בין אדם מוכר לבין אדם זר, הפחד הוא מנגנון הבעה טבעי, כי הילד מזהה סכנה, אך אם הפחד הופך לסיוטי לילה מתמשכים, להתפרצויות בכי, לקשיים סביב פרידת הבוקר ולעצבות מתמשכת יש להתייחס אליו כתמרור אזהרה ולגשת לבירור ולאבחון רגשי.

התקפי חרדה אצל ילדיםכיצד באים לידי ביטוי התקפי החרדה בקרב ילדים?

התקפי חרדה בילדים נחווים כגלים של גאות ושפל, החרדה מציפה את הילד והוא מסרב להירגע, מגיב בתוקפנות, כועס ולא משתף פעולה, רק לאחר מכן כשהסערה הנפשית חלפה הוא נרגע. לא פעם ילדים מפתחים פחד מפני גל החרדה הבא, הם מתוחים, דרוכים וחווים סממנים פיזיים המעידים על תחושה של איום וסכנה. אם ילדכם סובל מדופק מואץ, תחושת מחנק, כאבים בראש ובבטן, קוצר נשימה, בחילות וקשיי שינה המשפיעים על יכולותיו הלימודיות, אם הוא טרוד וחש חסר אונים, נמנע ממפגשים חברתיים או מפעילויות שאהב– אל תשאירו אותו להתמודד עם המצב לבד – גשו לבירור ולטיפול מקצועי.

האם ילדים חרדתים הם ילדים נמנעים?

חלקם אכן יימנעו ממצבים חברתיים חדשים ומאירועים המשבשים את שגרת חייהם, כי הם נתקפים בדאגות ולרוב חושבים על התרחיש הגרוע ביותר שיכול לקרות. הם גם מתקשים להבחין בין מציאות לבין החשש שלהם להיפגע, ולא פעם הם תולים תקוות שהוריהם הם אלו שיושיעו אותם מהמצב. דעו שהדרך הנכונה לעזור להם היא להעניק להם כלים ממשיים להתמודדות – ביניהם כלים טיפוליים מעולמות ה-NLP ,Cbt, פסיכותרפיה הוליסטית, דמיון מודרך, מיינדפולנס ושיטות טיפול נוספות מעולם המודע ותת המודע.

הטיפול הרגשי במרכז "חיוך" מאפשר לילד לעבד את דפוסי החשיבה השליליים ולקבל כלים מעשיים שייסעו לו לווסת את התנהגותו ולהתאמן על דפוסי חשיבה חיוביים שיתבטאו בדימוי עצמי גבוה יותר, נכונות להתמודד עם שינויים ובתחושת רווחה נפשית. הטיפול מתאים למגוון אוכלוסיות:
ילדים המאובחנים עם הפרעת קשב וריכוז המתמודדים עם קשיים חברתיים.

  • ילדים המאובחנים על הרצף האוטיסטי.
  • ילדים ביישנים מרצים ומופנמים עם דימוי עצמי נמוך.
  • ילדי ״פיצוץ״ שמתקשים להשתלב בחברה ובבית ומגיבים בזעם כלפי הסביבה.
  • ילדים המביעים את תסכולם בתוקפנות ובאלימות.
  • ילדים שעוברים שינוי משמעותי במבנה המשפחתי.
  • ילדים המתמודדים עם בעיות אכילה.
  • ילדים המתמודדים עם קשיי שינה הפוגעים באיכות חייהם.

מהי התוכנית הטיפולית במרכז "חיוך"?
התוכנית הטיפולית בנויה מן הפנים אל ומותאמת למאפייניו הייחודיים של הילד ומאפשרת לו לתרגל, להתנסות, לחוות הצלחות ולקבל שיקוף עקבי ממטפל מוסמך העוקב אחר התקדמותו ומעודד אותו להשתפר. הילד זוכה לתרגל גישות התנהגותיות ודרכי חשיבה חדשות ומטיבות יותר בסביבה תומכת ומלמדת, לאחר מכן הוא יוכל ליישם כלים אלו בשגרת חייו, ירגיש שייך ויחל לבטוח בעצמו, בכוחותיו, בכישוריו וביכולתו.

אם ילדך מתמודד עם קשיים רגשייים/חברתיים/התנהגותיים יש מה לעשות, נשמח לשוחח עימך ולצאת לדרך חדשה ומטיבה.
מרכז חיוך, מרכז המתמחה בטיפול רגשי לילדים ולנוער בטיפול רגשי קוגנטיבי התנהגותי, הן במסגרת קבוצות למיומנות חברתיות, שמטרתן לסייע בהתמודדות עם בעיות הקשורות לחרדות חברתיות או קשיים בתקשורת והן במסגרת טיפול פרטני הכולל מפגשים פרטניים והדרכת הורים לליווי מערכתי שלם.

קראת והתחברת? נראה לך שאנחנו יכולים לעזור לילד/ה שלך? לעזור לך? מרכז חיוך מעניק לכל אחד ואחת את הפתרון המתאים כגון טיפולים רגשי לילדים ונוער קבוצות לפיתוח כישורים חברתיים ועוד. המרכז נמצא בפתח תקווה – לחצו כאן להשארת פרטים ליצירת קשר כאן או התקשרו 050-9409888 🙂

השארת תגובה

נעים להכיר

שמי מיכל אמטנאני, נשואה לתומר ואמא לארבעה ילדים. עם בני הבכור זכיתי להכיר לראשונה את ההגדרה של “מופרע קשב וריכוז” ומיד אחריו כולם המשיכו ב”מסורת”.

אני באופן אישי, מעדיפה לקרא לזה “הפרעת קצב.

תוכן אחרון

עקבו אחרינו

הוידיאו השבועי

יצירת קשר

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן